Mjölkchokladfudge med turkisk peppar och torkade bär
Kategori: Veckans mat
Ett recept från Marie Skogström - Mat & Vin Slottsparken
Kategori: Veckans mat
Ett recept från Marie Skogström - Mat & Vin Slottsparken
Ca 50st
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 dl honung
1 tsk havssalt
50 g smör, osaltat
100 g ljus choklad
20 st turkiska peppar, krossade
2 dl frystorkade körsbär eller hallon
1. Blanda socker, grädde, honung och salt i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 124°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör i smeten ganska ofta.
3. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint.
4. Tillsätt krossad turkisk peppar och frystorkade hallon ner i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Låt svalna i rumstemperatur.
Skär, bryt eller klipp fudge i bitar innan den stelnat helt. Försvara svalt.