Marie Skogström - Hallonsufflé med chokladsås "manjari"
Kategori: Veckans mat
Servera chokladsåsen kall eller varm :-)
Kategori: Veckans mat
Servera chokladsåsen kall eller varm :-)
Ca 6 formar
200g hallonpuré med 10% socker
15g potatismjöl
100g äggvita
40g socker
10g citronjuice
2msk finfint hackade pistagenötter blandade med lite strösocker
mjukt smör
Gör så här
Pensla koppar med smör och de fint hackade pistagenötterna, ställ i frysen.
Koka hallonpuré och potatismjöl till en tjock kräm. O.B.S rör ut p-mjölet i lite vatten innan det tillsätts till purén. Håll krämen varm.
Vispa vitorna med socker och citronjuice till en fast maräng.
Vänd sedan ner 1/3 av marängen ner i den varma krämen, vispa krämen slät, vänd sedan allt ner i marängen, och spritsa upp i koppar. Ställ dem i frysen tills servering. Baka av på 180° i ca 12 minuter. Pudra med florsocker.
Sufflén fungerr att förbereda ett par dagar innan och förvara i frysen fram till serveringstillfället- tänk då på att baka 5 minuter
Bitter chokladsås
100g manjari (valrhona) alternativt en bra mörk choklad 60- 70%
1dl grädde
2msk vatten
1/4 el 1 krm vaniljstång märgen urskrapad
1tsk smör
Chokladsås
Koka upp grädde, vatten och vanilj, slå över hackad choklad. Vispa eller mixa tills allt har smält. Servera såsen kall eller varm.