This text will be replaced with a player.

Kyckling "Kebab" med syrliga vinterrotisar i kryddigt pitabröd

Servera gärna som sherr eating från fina skålar och fat vid bordet

Dela

4 st           kyckling lår utan skinn och ben ( kalls lårfilé )
1 msk       chili
½ msk      kanel
1 msk       spiskummin
½ msk      svartpeppar
1 msk       rökt paprika
½ dl         mandelmjöl
salt

Syrliga vinterrotisar:
2 morötter  blandade färger
1/3 st gurka
1/2 rödlök
1,2,3- ättika 1dl- 2dl socker- 3dl vatten
dragon och persilja

Sås:
1 dl majonnäs
1dl turkyoughurt
1 msk sriracha-sås
 
Kryddigt pitabröd:
25 g jäst
3 dl vatten
8 dl vetemjöl
1 msk socker
malen koriander, chili, salt

Kyckling:
Blanda samman alla kryddor och krydda köttet med dem. Bryn köttet i smör och låt få fin färg. Baka klart i ugnen på 140 grader till +65-58°

Grönsaker:
Koka en lag på ättika, socker och vatten, låt svalna något.  Svarva gurkan- eller hyvla med potatisskalare. Skala morötterna och hyvla dem tunt  i långa strimlor på mandolin eller med potatisskalaren.  Hacka/ persilja och dragon grovt.  Vänd samman med salladen precis innan servering.

Sås:
Blanda majonnäs, yoghurt med sriracha och och låt dra 1 timme.

Bröd:
Kör ihop ingredienserna till brödet i en degblandare och arbeta till en smidig deg i ca 7 min. Låt brödet jäsa i 3o min. Kavla ut degen eller  stansa ut små runda bröd. Låt jäsa  i 10-15 min. Stek brödet i en stekpanna med olja tills gyllenbrun färg på båda sidor eller baka i ugn på 200° tills gyllenbruna ca 7-8 min.