This text will be replaced with a player.

Ruukki - Anderslöv

Har du åkt genom Anderslöv har du säkert sett Ruukki, men har du funderat på vad de gör där?

Dela

Du ser det inte från vägen, men det är en gigantisk anläggning, 100 000 m2 till ytan, byggnaderna upptar 30 000 m2. Varje år kommer lastbilar med 16 000 ton stålplåt i rullar, varje rulle väger 6 ton.

Men allt detta stål stannar naturligtvis inte i Anderslöv, utan det skickas ut igen, men bearbetat i en annan form.

Ruukki använder stålet till komponenter som finns i byggnader som bostadshus och större anläggningar som arenor och stormarknader, överallt där man behöver väggar, golv och tak som ska väga lite, vara starka och energisnåla.

Ruukki i Anderslöv är specialister på att böja, bocka och rullforma plåt till olika konstruktioner, de gör det på ett effektivt och energibesparande sätt.

Här tillverkar man främst reglar och profiler till väggar och tak (6000 ton/år), takelement till en stor taktillverkare (3000 ton) och energibesparande lösningar till golvvärme (3000 ton).

Ruukki är ett välkänt företag i en bransch som är intresserad av energieffektiva lösningar. Man har  12 000 anställda i 30 länder, med huvudkontoret i Finland. I Anderslöv arbetar drygt 70 personer.
Ett företag som tar in plåtrullar och levererar avancerade industriprodukter kräver många sorters kompetenser och yrken.

Här hittar du bland annat:

  • Inköpare
  • Försäljare
  • Konstruktörer
  • Ekonomer
  • Ordermottagare
  • Truckförare
  • Planerings- och produktionspersonal

Organisationstypen är en så kallad platt organisation, alltså inte en mängd chefer och mellanchefer utan alla vet sitt ansvarsområde och sköter sina uppgifter. Men man har också ansvar för helheten, behöver någon i produktionen vara ledig så ordnar han eller hon själv en ersättare bland sina kollegor.

Det betyder att man måste behärska flera ansvarsområden på företaget. Det gör naturligtvis företaget mindre sårbart men också arbetet mer intressant.