Chokladkräm serverad med basilika is, apelsin och hasselnötter
Kategori: Veckans mat
Lägg basilikan och spenaten i en kannmixer med citronjuicen, slå på vätskan och mixa helt slät
Kategori: Veckans mat
Lägg basilikan och spenaten i en kannmixer med citronjuicen, slå på vätskan och mixa helt slät
Basilika is ” Granité ”
2dl plockade basilika blad
1dl spenatblad
2dl apelsinjuice
1dl vatten
2msk citronjuice
1/2dl socker
Kräm
1dl creme fraiche
1dl kesella
100g ljuschoklad, gärna med 40% kakaohalt
Nötter
50g hasselnötter, skalade
2msk florsocker
1tsk smör
2st blodapelsin
Is
Koka upp socker, vatten och apelsinjuice.
Lägg basilikan och spenaten i en kannmixer med citronjuicen, slå på vätskan och mixa helt slät, slå upp I en liten plåt eller fat, stall I frysen tills den är fryst. Riv den med hjälp av en gaffel till snö /is innan servering.
Kräm
Hacka ner chokladen och smält den försiktigt i en kastrull, vänd I kesellan.
Vispa upp crèmefraichen och vänd sedan ner i chokladblandningen. Ställ i kylen i 30min
Nötter
Rosta nötterna i en panna, pudra i florsockret och vänd runt tills det har karamelliserats, avsluta med att vända runt smöret, hall upp på smörpapper och krossa innan användning.
Skala och filea ut apelsinerna. Arrangera enligt bilden