Frittat ekoägg medsyltad sparris och Sardell serverad med brynt smör créme
Kategori: Veckans mat
Fritera dem gyllene i olja på 170° strax före servering
Kategori: Veckans mat
Fritera dem gyllene i olja på 170° strax före servering
4 st ägg
2 dl pankomjöl
2 msk hackad dill
8 vita sparrisar
1-1-1-2 lag på risvinäger- citron-socker-vatten
12 sardeller
Ägg
Koka upp vatten- sänk ner och koka dem i ca 3 minuter. Spola dem riktigt kallt och skala dem sedan. Panera dem i pankomjöl, vänd dem i lite uppvispat ägg om det är svårt att få pankon att fästa. Fritera dem gyllene i olja på 170° strax före servering.
Sparris
Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och ge den ett uppkok, kyl lagen. Skala den vita sparrisen och hyvla den tunt på längden. Lägg ner sparrisen i lagen och låt den ligga och dra ett tag.
Brynt smörvisp
Arla® Svenskt Smör 100 g
Arla Köket® smetana eller crème fraiche 1 dl
citronzest
salt och svartpeppar
1. Bryn smöret till gyllenbrun färg, låt svalna något. Vispa smöret fluffigt.
2. Vispa ner crème fraiche i smöret och smaka av med citronzest, salt och peppar.
Låt stå i rumstemp till servering.