This text will be replaced with a player.

Panchetta på vårt vis med auberginkaviar, morötter, lök oxsalis

Dags att ropa in familjen……

Dela

1kg              fläsksida
1knp            färska lagerblad/ eller torkade
3kvistar       rosmarin
2kvistar       salvia
1st               gullök
6st               vitlöksklyftor
1/2 st          chili röd
1st               citron
5-6 st          bunt morötter
1st               aubergin
2-3msk        honung
1msk           rökt paprikapulver
2msk           smör
                    salt
                    svartpeppar
                    oxsalis eller ängssyra

Fläsksidan:
Plocka ner och lägg lagerblad, rosmarin och vitlöken i botten på plåten
Dela auberginen på hälften, tvätta och dela morötterna på hälften.
Snitta svålen på fläsksidan med kniven ner i fettet. Krydda runt om med salt, peppar och paprikan, lägg sedan på plåten.
Strimla ner citronen och chilin och toppa med på fläsksidan.

In i ugnen på 175 grader i ca 2-3 timmar eller i grillen eller allra bäst i en vedugn..
Vänd den var 30 min och krydda ev lite mer med salt, peppar, paprika och honung.
När köttet är klart låt det vila i 15-20min innanman skär upp det.

Under tiden så gör vi auberginkaviar. Tag av skinnet/ skalet på auberginen och mosa sedan ner innanmätet med en gaffel , vispa i smör, krydda med lite salt, peppar och ev lite citronjuice
Plocka upp morötterna och löken och lägg på ett fat tillsammans med auberginekaviar.

Skär upp köttet, strö över örterna och ropa in familjen.
Servera med en godsallad, bröd och något gott och dricka.