This text will be replaced with a player.

Fransk nougat med nötter

Skär nougaten i små portionsbitar och servera till kaffet.

Dela

Ca 80 st

250 g    blandade nötter, rostade
100 g    vatten
300 g    socker
175 g    glykos
175 g    honung
2 st       äggvita
50 g      socker
1 tsk     citronjos
smält choklad ca 100g

Koka upp vatten och socker. Skumma det vita skummet som blir. Tillsätt glykos och honung och koka tills sockerlagen når 147 grader, mät med termometer.

När temperaturen når 125 grader börja då vispa äggvita, socker och citronsaft till en styv maräng. Häll sockerlagen ner i marängen i en stråle, arbeta massan långsamt med en degkrok eller för hand tills nougaten vitnar, som smälter ner och hasselnötterna under kraftig omrörning.
Kavla ut nougaten tills ca 2 cm tjocklek och låt stå i rumstemperatur tills nästa dag.
Skär nougaten i små portionsbitar och servera till kaffet.

 

 

Marie Skogström

Dessertmästare Marie är väl mest känd som vinnaren av Kanal 5:s program Dessertmästarna 2013 men meritlistan är betydligt längre än så. Från PM & Vänner i Växjö till stjärnkrogar i London klättrade hon den tuffa vägen till chokladtillverkning på NK i Stockholm och vidare till Petri Pumpa. Tävlingar som Coupe Dessert och Wilhelmina har genererat både första- och andraplatser och två gånger har Marie tagit sig till semifinal i Årets Kock. 2003-2009 drev hon ”Skogströms kök & butik” i Malmö, en liten saluhall med restaurang, stenugnsbageri och deli. En omtalad oas som innehöll det mesta av livets goda! Marie träffar ni hos oss på middagar och matlagningsaktiviteter när hon inte är ute och håller kurser runt om i Sverige.