This text will be replaced with a player.

Äpple i rosmarinkola med vaniljglass

Petri pumpa klassiska dessert

Dela

4p

4st            Stora fasta äpplen
1dl            Strösocker
2dl            Vispgrädde
3 msk       Hackad rosmarin

Glass:
4,5dl        Grädde   
1dl           Mjölk
100g        Socker
5st           Äggulor
1/2st       Vaniljstång

Beredning:

Glass:
Koka upp grädden och mjölken, tillsammans med vaniljmärgen. Vispa äggulorna och sockret pösigt, slå den kokande grädd/mjölken över gulorna och vispa under hela tiden.
Slå tillbaka glass smeten i kastrullen och sjud upp under ständig omrörning ( ros prov el. 85+) sila och kyl snabbt i vattenbad. Glassen är nu klar att köras i en glassmaskin.

Äpple:
Bryn sockret i en kastrull (brunt tills första rökpufffen) och slå på grädden, koka sedan ihop tills det blir kola konsistens och tillsätt då rosmarinen.
Skär äpplet i klyftor och ta bort kärnhuset men behåll skalet på. ”koka” äppelklyftorna försiktigt i kolan innan servering tills dom blir möra.

Servera med glassen och friterad rosmarin som vänds i socker