Currypickels till höstens maträtter
Kategori: Veckans mat
Perfekt att servera till lufttorkad skinka, ny stekt fisk eller mixa och blanda upp med majjonäs som en jätte god remoulad
Kategori: Veckans mat
Perfekt att servera till lufttorkad skinka, ny stekt fisk eller mixa och blanda upp med majjonäs som en jätte god remoulad
Pickles ca 1,5l, Syltglas
Ca 1kg blandade grönsaker tex- paprika, morot, lök, broccoli, blomkål
Vatten, salt
Lagen:
1,5dl ättikssprit
3 dl vatten
2 dl socker
2 msk curry
2 msk inläggningskryddor- lagerblad, timjan- färsk (om ni har), 10st svartpepparkorn
2 msk potatismjöl- utrört i lite vatten
Beredning:
Grönsakerna - Koka upp saltat vatten. Skala och skär grönsakerna i snygga bitar.
Koka grönsakerna mjuka (ej paprikan) i olika omgångar. Kyl grönsakerna i iskallt vattenbad. När de har svalnat häll av vattnet och låt grönsakerna rinna av ordentligt.
Lagen:
Blanda curryn i sockret, lägg i en kastrull tillsammans med lagerblad, svartpeppar, vatten och ättikssprit. Koka i ca 10 minuter, red av med potatismjöl till simmig konsistens. Lägg ner färsk timjan, och ge det ett uppkok. Slå den heta lagen över grönsakerna och lägg in på syltglas. Låt gärna syltglaset stå en vecka innan avnjutning.
Hållbarhet ca 6-9månader.
Perfekt att servera till lufttorkad skinka, ny stekt fisk eller mixa och blanda upp med majjonäs som en jätte god remoulad.
Peter J Skogstrom