This text will be replaced with a player.

Stycka lamm själv

Peter j Skogström - Anatomiskt styckning av lamm

Dela

Mat- och vinkultur är vår affärsidé och utgör grunden i vår vision. För att visionen ska bli verklighet behövs mer än en affärsidé: Ett inspirerande kök, mat- och vin experter, några av Skånes bästa kockar och högklassiga råvaror från lokala leverantörer, allt detta finns hos oss på Mat & Vin.

 

Peter J. Skogström
Årets kock 2006

Peter är för de flesta känd som Årets Kock 2006 och han är även olympisk mästare i matlagning. Innan Peter blev egen företagare arbetade han bland annat som kökschef på Kronovalls Slott och anrika Petri Pumpa. Peter driver sedan 2009 företaget SMARTA KÖK tillsammans med Patrik Alemo, som levererar vällagad lokal lunchmat på olika restauranger i Malmö och Lund. Ett av Peters stora intressen är jakt och fiske och nytt på meritlistan är att Peter tog sin sommelierexamen i december 2014.

Peter@matovin.com

 

Marie Skogström
Dessertmästare

Marie är väl mest känd som vinnaren av Kanal 5:s program Dessertmästarna 2013 men meritlistan är betydligt längre än så. Från PM & Vänner i Växjö till stjärnkrogar i London klättrade hon den tuffa vägen till chokladtillverkning på NK i Stockholm och vidare till Petri Pumpa. Tävlingar som Coupe Dessert och Wilhelmina har genererat både första- och andraplatser och två gånger har Marie tagit sig till semifinal i Årets Kock. 2003-2009 drev hon ”Skogströms kök & butik” i Malmö, en liten saluhall med restaurang, stenugnsbageri och deli. En omtalad oas som innehöll det mesta av livets goda! Marie träffar ni hos oss på middagar och matlagningsaktiviteter när hon inte är ute och håller kurser runt om i Sverige.

Marie@matovin.com