This text will be replaced with a player.

Peter J skogström - Oxtartar med pickels

Arrangera på tallrik och garnera med hyvlade champinjoner och oxalis

Dela

700 g       oxe
3 msk       olivolja
                salt & peppar
zest från 1 citron

2st           morötter, gärna färg glada
1st           rödlök
2msk        vitvinsvinäger
1msk        olivolja fruktig
                 salt & peppar

200 g       rågbröd
50 g         smör
1 msk       fänkålsfrö

2 st           ägg
300 g        smör
3 msk       vatten
1 msk       citronsaft
200 g        hyvlade skogschampinjoner

Oxalis
Salt och svartpeppar

Innanlår:
Hacka upp köttet i små bitar eller mal ( går även bra att köpa färdigt tänk då på att köpa ex nymald högrev eller annat bra kött av god kvalité) . Smaka av med salt, peppar, citronzest och olivolja.

Grönsaker:
Hyvla eller skiva grönsakerna tunt och vänd med vinäger, olja, salt och peppar. Låt ligga och dra i 5min, arrangera sedan på köttet.

Emulsion:
Koka äggen i 2 minuter och kyl dem. Bryn smöret på medelhög värme tills det är nötaktigt i färgen, bryn det gärna ordentligt! Dela äggen och gröp ur dem ner i en kannmixer. Tillsätt vatten, citronsaft och en nypa salt och nymalen svartpeppar. Mixa äggen väl och tillsätt i en tunn stråle det ännu varma smöret till en krämig sås. Smaka av.

Rågkrisp:
Mixa rågbröd med fänkålsfröna. Stek krispiga i en stekpanna med smör. Smaka av med salt.