This text will be replaced with a player.

Kryddig Tupp med cous-cous och krämig grekyoghurt

Sätt ugnen på 150°. Blanda kryddorna och gnid in kycklingen, bryn den i en panna med smör

Dela

4  personer
4dl                    kokt Cous Cous
1nypa              saffran
2st                  morötter
1bit                 broccoli
1bit                 blomkål
1/3                 gurka
1                     citron
1st                  schalottenlök
1knippe          koriander
1knippe          bladpersilja
½dl                vittvin
4msk              italiensk olivolja

kyckling på bröstbenet

3msk              gurkmeja, spiskummin, krossad chili
1dl grekisk yoghurt
salt och peppar

Kycklingen
Sätt ugnen på 150°. Blanda kryddorna och gnid in kycklingen, bryn den i en panna med smör. Baka klart tills 68°-70 grader och låt vila i 20-30min innan tranchering ”upp skärning”

Couscous
Skölj alla grönsaker väl, hyvla morötterna, blomkålen och broccolin tunt på en mandolin eller med en osthyvel, så behöver de inte förkokas. Skala schalottenlöken och skiva den. Koka cous-cousen enligt förpackningen med saffran och schalottenlök. Dela gurkan på längden skrapa sedan kärnhuset. Skär gurka i båtar. Riv av det yttersta skalet av citronen och pressa sedan ur saften. När cous-cousen svalnat något blandas den med alla grönsakerna, citronskalet, mynta, persilja, vittvin, lite citronsaft och olivolja, smaksätt med salt, peppar,