This text will be replaced with a player.

Handelskammarens Höstmöte 2014

I år bland annat bjuder på statsminister Stefan Löfven. Löfven kommer att prata om Sveriges konkurrenskraft, vi kommer att dela ut pris till "Årets tekniker" och ni får lyssna och mingla. Trevlig ska vi ha allihopa! Den 27 november är det dags och som vanligt avslutas mötet med julbord.

Dela

27 november 2014

De var över femtio personer som nominerades till priset Årets Tekniker 2014. Juryns arbete var inte lätt - men till slut föll ändå valet enhälligt på Mehrdad Mahdjoubi, som är innovatören bakom den vattenbesparande duschtekniken i företaget Orbital Systems. 

Juryns motivering lyder:

Mehrdad Mahdjoubi har utifrån sitt tekniska kunnande utvecklat en innovativ affärsidé som värnar om både miljö, klimat och ekonomi. Produkten syftar till att skapa ett effektivt men hållbart samhälle och kommer att göra skillnad för människor långt in i framtiden. På vägen har redan flera arbetstillfällen skapats. Den tekniska uppfinningen har dessutom potential som sträcker sig utanför Sveriges gränser, vilket bidrar till att stärka bilden av Sverige som ett innovativt land. Därför utser juryn Mehrdad Mahdjoubi till Årets Tekniker 2014.

Prissumman är 50 000 kronor, samt en CSR-check på 50 000 kr som pristagaren delar ut under 2015 till ett valfritt projekt som främjar ungdomar och utbildning. 

Priset delas ut ikväll, på Handelskammarens Höstmöte, kl 17.30 i Malmö Börshus. 

Läs hela pressmeddelandet här.

Och följ Årets Tekniker via www.facebook.com/aretstekniker och på https://twitter.com/aretstekniker
https://twitter.com/aretstekniker