This text will be replaced with a player.

Thomas Torounidis - Om vikten att skydda sin produkt. idé, namn, mm.

Thomas Torounidis, patentkonsult vid Awapatent, har utnämnts till en av Sveriges 101 främsta supertalanger av affärstidningen Veckans Affärer.

Dela

Innan han 31 år gammal rekryterades till Awapatent år 2008 hade han hunnit ta åtta universitetsexamina, inklusive en doktorstitel i fiberoptik och en MBA-examen. Dessutom hade han innehaft styrelseuppdrag för Sveriges doktorander och Chalmers tekniska högskola samt arbetat för VINNOVA, Ericsson och CERN. På Awapatent arbetar han som patentkonsult åt framförallt IT- och telekomföretag.

– Det är både jättekul och en stor ära att hamna i ett sammanhang med så många talangfulla människor. I min roll som konsult på Awapatent utvecklas jag genom de varierande uppdrag och utmaningar som jag möter dagligen. Den här nomineringen ger mig verkligen inspiration till att fortsätta den utvecklingen, säger Thomas Torounidis, patentkonsult, Awapatent.

Hos Awapatent arbetar 160 jurister och civilingenjörer som är experter på immaterialrätt. Många av dem har doktorerat eller har dubbla examina och dessutom ett par års yrkeserfarenhet innan de har rekryterats till företagets nio månader långa specialistprogram. Där utbildas de till strategiska immaterialrättskonsulter inriktade på att hjälpa företag att göra affärer av sina idéer och innovationer.

– Thomas Torounidis nominering är ett gott exempel på Awapatents förmåga att attrahera och behålla skarpa hjärnor. Om man jobbar hos oss måste man kunna kombinera sin juridiska eller tekniska kompetens med affärsförståelse, säger Jonas Thuresson, HR-chef vid Awapatent.

För ytterligare information:

 

 

Övrig pressinformation gällande Awapatent finns här.  

 

Awapatent är ett av Europas ledande konsultföretag inom immaterialrätt. Vi hjälper våra kunder att göra affärer av sina idéer och innovationer genom att kombinera affärsförståelse med juridisk och teknisk expertis.

Vi har djup kompetens inom patentfrågor, design- och varumärkesskydd, marknadsrätt, tvister, avtal och riskanalyser. Våra kunder finns i hela världen och inkluderar bland annat ägarna till många av världens mest värdefulla varumärken och patentportföljer.

Awapatent har drygt 300 medarbetare i Sverige, Danmark och Tyskland. Företaget grundades 1897 och hade 2009 en omsättning på 521,5 miljoner kronor.

www.awapatent.se