This text will be replaced with a player.

Konsten att skriva ett aktieägaravtal

Intervju med Karin Ebbinghaus, Advokatfirman Vinge

Dela

Att skriva ett avtal om hur du och dina partners ska driva ett företag tillsammans är som att försöka sia om framtiden via en spåkula. Det är inte ett särskilt lätt uppdrag men det underlättar om ni gemensamt har tänkt igenom en agenda för hur ni ska agera om bolaget går bra, men framförallt hur ni ska agera om det inte går så bra som ni tänkt er. Att tänka efter före. Det låter kanske inte så progressivt att tänka på misslyckanden, men med rätt struktur kan ett misslyckande hanteras professionellt och vändas till någonting som man kan dra lärdom av.

Vinge Growth är Vinges nya satsning som erbjuder bolag med stark tillväxtambition vägledning inom affärsjuridikens samtliga områden. Det är ett helhetskoncept som passar nystartade bolag och som skräddarsys från företag till företag.

Branscher

 

Vinge har erfarenhet från ett flertal branscher och våra jurister besitter ofta kunskap inom ett flertal sådana. Genom vår branscherfarenhet kan vi hjälpa våra klienter att skapa affärsmässiga förutsättningar för de utmaningar som ligger framför dem. Genom att kombinera specialistkompetens med branschkunskap kan vi vara en värdefull rådgivare i alla avseenden.

Läs mer om vår branschkompetens nedan.

Läs mer
www.vinge.se

Filmade gjorde:
Sebastian Sirkka, Therese Malmberg och Ellinore Lundgren

Intervjuade gjorde:
Nina Jansdotter, MegaSocial AB
www.megasocial.se