Kyckling "Kebab" med syrliga vinterrotisar i kryddigt pitabröd
Kategori: Veckans mat
Servera gärna som sherr eating från fina skålar och fat vid bordet
Kategori: Veckans mat
Servera gärna som sherr eating från fina skålar och fat vid bordet
4 st kyckling lår utan skinn och ben ( kalls lårfilé )
1 msk chili
½ msk kanel
1 msk spiskummin
½ msk svartpeppar
1 msk rökt paprika
½ dl mandelmjöl
salt
Syrliga vinterrotisar:
2 morötter blandade färger
1/3 st gurka
1/2 rödlök
1,2,3- ättika 1dl- 2dl socker- 3dl vatten
dragon och persilja
Sås:
1 dl majonnäs
1dl turkyoughurt
1 msk sriracha-sås
Kryddigt pitabröd:
25 g jäst
3 dl vatten
8 dl vetemjöl
1 msk socker
malen koriander, chili, salt
Kyckling:
Blanda samman alla kryddor och krydda köttet med dem. Bryn köttet i smör och låt få fin färg. Baka klart i ugnen på 140 grader till +65-58°
Grönsaker:
Koka en lag på ättika, socker och vatten, låt svalna något. Svarva gurkan- eller hyvla med potatisskalare. Skala morötterna och hyvla dem tunt i långa strimlor på mandolin eller med potatisskalaren. Hacka/ persilja och dragon grovt. Vänd samman med salladen precis innan servering.
Sås:
Blanda majonnäs, yoghurt med sriracha och och låt dra 1 timme.
Bröd:
Kör ihop ingredienserna till brödet i en degblandare och arbeta till en smidig deg i ca 7 min. Låt brödet jäsa i 3o min. Kavla ut degen eller stansa ut små runda bröd. Låt jäsa i 10-15 min. Stek brödet i en stekpanna med olja tills gyllenbrun färg på båda sidor eller baka i ugn på 200° tills gyllenbruna ca 7-8 min.