Veckans mat

Limemajonnäs Peter J Skogström

Gör din egen limemajonnäs

Om man gillar vitlök ska man tillsätta vitlök....

Tunnskivad kalkonfilé - Ingelsta kalkun

Tunnskivad kalkonfilé

Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Skånsk Dovhjortsgryta ”xoko”med vita rotfrukter, äpple och syltad svamp

Lägg ner rotfrukterna och äpplena i grytan tillsammans med köttet. Servera med lökarna.

Parisarburgare på rådjur med senapskräm & pickels

Rör ihop smetanan med dijonsenapen, smaka av med salt, peppar och ev lite honung...

Hemgjord Rom & fikonmarsipan

Rulla in i cellofan så har du en perfekt gå bort present ☺

Marie Skogström - Mitt hemliga vörtbröd

Pensla med sirapsvatten för att få ett glansigt utseende när bröden kommer ut och fortfarande är varma.

Smördeg - Drinktilltugg med chili och cheddarost

Goda drinktilltugg höjer stämningen på festen

Blixtsmördeg

Blixtsmördeg

Att göra egen smördeg från grunden är enklare än man tror. Tänk bara på att smöret behöver vara kylskåpskallt för ett lyckat resultat.

Rabarberpaj med myntamaräng

Bränn av strax före servering.

Viltkorv med citronkål

Servera med ett gott potatismos eller i ett bröd med allt …