Grillad sparris med krossat ägg, gräslök och rapsolja
Kategori: Veckans mat
Arrangera ägget på den grillade sparrisen med örtsalladen och rapsoljan dressad runt om
Kategori: Veckans mat
Arrangera ägget på den grillade sparrisen med örtsalladen och rapsoljan dressad runt om
500g Sparris, grön
Smör spray
3st Kokta ägg, 5min
1/2dl Hackad gräslök eller salladslök
3 msk Olivolja
1/2dl Kallpressad rapsolja
1/2dl Smetana
1/2dl Rostade solroskärnor
2dl Blandade örter
Vitvinsvinäger
Olivolja
Salt & peppar
Ägg
Skala och krossa ägget genom en trådsil eller riv på rivjärnet grovt.
Vänd med olivolja, salt, peppar och gräslöken.
Sparris
Ansa och skär till sparrisen, spraya sparrisen med smör, krydda och lägg på grillen.
Grilla i ca 2-3 min
Smetana och Rapsolja
Blanda smetana med rapsoljan försiktigt och krydda med salt och peppar
Blanda en fin örtsallad med solroskärnorna och dressa med lite vinäger och olja precis innan serveringen.
Arrangera ägget på den grillade sparrisen med örtsalladen och rapsoljan dressad runt om.
Peter J Skogström
Mat & Vin I Slottsparken