Morot & kardemummascones med snabb blodapelsincompound och färskost
Kategori: Veckans mat
Skölj apelsinerna- och dela dem sedan- kärna ur dem. Kör allt i robocopen/ matberedaren tills sockret har löst sig....
Kategori: Veckans mat
Skölj apelsinerna- och dela dem sedan- kärna ur dem. Kör allt i robocopen/ matberedaren tills sockret har löst sig....
Apelsincompound
1 del eko apelsin i gram
0,5 del socker i gram
1krm ekologiskt vaniljpulver
Skölj apelsinerna- och dela dem sedan- kärna ur dem. Kör allt i robocopen/ matberedaren tills sockret har löst sig. Häll upp på små syltglas servera till scones eller använd som smaksättare i matlagning.
Scones 20st
3dl mjölk
100g smör
2dl riven morot
2tsk grovmalen kardemumma
8dl vetemjöl
2dl havregryn
4tsk bakpulver
1 tsk salt
svarta sesamfrön
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret med kardemumman, häll ner mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, salt och morot. Rör ner det i mjölkblandningen. Blanda samman till en deg. Kavla ut och stansa i ca 20 bitar, doppa i svarta sesamfrön och sätt av på plåt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
Serveras med en god färskost / Marie skogström