Ugnsbakad lammstek med sparris, spetskål och dill i syrad grädde
Kategori: Veckans mat
Putsa och stycka lammet enligt anvisningarna, lägg på timjan och bryn i stekpanna med smör och skivad vitlök runt om
Kategori: Veckans mat
Putsa och stycka lammet enligt anvisningarna, lägg på timjan och bryn i stekpanna med smör och skivad vitlök runt om
4 personer
800g Lammstek
10st Timjan kvistar
1st Solovitlök
1st Spetskålshuvud
10st Sparris
2st Schalottenlök
8st Potatisar, färska kokta
2dl Syrad grädde
1 Knippe dill
Smör
Citronjuice
Salt & peppar
Beredning:
Lamm:
Putsa och stycka lammet enligt anvisningarna, lägg på timjan och bryn i stekpanna med smör och skivad vitlök runt om, baka klart i ugn på 150 grader till 58-60grader i kärntemp. Tag ut och låt vila innan tranchering.
Grönt:
Skär ner kålen i strimlor. Rensa sparrisen och skär ner den på skrå i 5cm bitar, skala och hacka löken fint. Dela potatisen i halvor. Sautera upp kålen i lite smör tillsammans med sparrisen, lägg i potatisen. Slå på grädden och sjud i 2-3 min, smaka av med salt, peppar och citronjuice. Vänd till sist i grov hackad dill. Tranchera upp köttet och servera med de goda grönsakerna.