This text will be replaced with a player.

Lammkorv med pistage och fänkål

Grilla eller stek först på lite lägre värme så den inte spricker

Dela

Ca 1meter
100 g         späck
500 g         färs av gris eller lamm
2 st            ägg
1 tsk          salt
2 krm         svartpeppar
1 dl            pistagenötter, hackade
½ dl           färsk fänkålsdill alt krossad fänkålsfrö eller vanlig ddill
vatten
fjälster, blötlagt
utrustning korvspruta

Lägg färsen, späck och ägg i en bunke.
Krydda med salt, peppar och fin hackad fänkålsdill. Blanda samman till en smet som är lite lösare än en kötttbullesmet, späd med vatten eller annan vätska om mer smak önskas.
Trä upp fjälster på korvsprutan och tryck ut till jämna fina korvar. Antingen stora långa eller knyt mindre små!

Picka korven med en nål så eventuella luftbubblor försvinner.
Låt gärna korven ligga tills dagen efter så får den mogna och blir kraftigare i smaken. Grilla eller stek först på lite lägre värme så den inte spricker.
Lycka till!