This text will be replaced with a player.

PIZZAMACKA ON DA GRILL

Perfekt mellanmål som dina barn själva kan vara med och kreera...

Dela

Vill du vara förbered gör upp degplattor och frys in- plocka ut, tina och stryk upp med tomatsås och favorit-topping!

Antal 15-20st

5dl          vatten
150g       durumvetemjöl
½ pkt     Jäst för matbröd
2tsk        oregano
4msk      olivolja
550g       special vetemjöl
25g         salt
2-3dl      tomatsås/chilisås
2dl         riven ost gärna svensk lagrad präst
1st         rödlök
3dl    ruccola/ 1 näve basilika
god lufttorkad serranoskinka
sesamfrö och torkade chiliflakes

Gör så här
Pizzadeg:
Lös jästen i vattnet.
Arbeta samman alla ingredienser utom saltet.
Arbeta degen i 10 minuter tillsätt salt och kör ytterligare 5 minuter. Degen ska vara elastisk och seg.
Låt degen vila 1 timme, dela degen i 20 delar.
Kavla ut ovala plattor ca 1 cm tjocka, lägg på bakplåtspapper. stryk upp med tomatsås, skuren lök och ost.
Låt jäsa i 30 minuter.

Sätt ner en baksten i grillen
Lägg på ”pizzamackorna”, baka av i ca 10-15 minuter, tills de fått färg och är krispiga och lägg på galler.
Garnera med ruccolasallad lite mer basilika, lufttorkad serranoskinka och avsluta med att ringla över lite olivolja.