PIZZAMACKA ON DA GRILL
Kategori: Veckans mat
Perfekt mellanmål som dina barn själva kan vara med och kreera...
Kategori: Veckans mat
Perfekt mellanmål som dina barn själva kan vara med och kreera...
Vill du vara förbered gör upp degplattor och frys in- plocka ut, tina och stryk upp med tomatsås och favorit-topping!
Antal 15-20st
5dl vatten
150g durumvetemjöl
½ pkt Jäst för matbröd
2tsk oregano
4msk olivolja
550g special vetemjöl
25g salt
2-3dl tomatsås/chilisås
2dl riven ost gärna svensk lagrad präst
1st rödlök
3dl ruccola/ 1 näve basilika
god lufttorkad serranoskinka
sesamfrö och torkade chiliflakes
Gör så här
Pizzadeg:
Lös jästen i vattnet.
Arbeta samman alla ingredienser utom saltet.
Arbeta degen i 10 minuter tillsätt salt och kör ytterligare 5 minuter. Degen ska vara elastisk och seg.
Låt degen vila 1 timme, dela degen i 20 delar.
Kavla ut ovala plattor ca 1 cm tjocka, lägg på bakplåtspapper. stryk upp med tomatsås, skuren lök och ost.
Låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ner en baksten i grillen
Lägg på ”pizzamackorna”, baka av i ca 10-15 minuter, tills de fått färg och är krispiga och lägg på galler.
Garnera med ruccolasallad lite mer basilika, lufttorkad serranoskinka och avsluta med att ringla över lite olivolja.