This text will be replaced with a player.

Marie Skogström - Hallonsufflé med chokladsås "manjari"

Servera chokladsåsen kall eller varm :-)

Dela

Ca 6 formar
200g      hallonpuré med 10% socker
15g        potatismjöl
100g      äggvita
40g        socker
10g        citronjuice
2msk     finfint hackade pistagenötter blandade med lite strösocker
              mjukt smör

Gör så här
Pensla koppar med smör och de fint hackade pistagenötterna, ställ i frysen.
Koka hallonpuré och potatismjöl  till en tjock kräm. O.B.S rör ut p-mjölet i lite vatten innan det tillsätts till purén.  Håll krämen varm.
Vispa vitorna med socker och citronjuice till en fast maräng.
Vänd sedan ner 1/3 av marängen ner i den varma krämen, vispa krämen slät, vänd sedan allt ner i marängen, och spritsa upp i koppar. Ställ dem i frysen tills servering.  Baka av på 180° i ca 12 minuter. Pudra med florsocker.
Sufflén fungerr att förbereda ett par dagar innan och förvara i frysen fram till serveringstillfället- tänk då på att baka 5 minuter

Bitter chokladsås
100g       manjari (valrhona) alternativt en bra mörk choklad 60- 70%
1dl          grädde
2msk      vatten
1/4 el 1 krm    vaniljstång märgen urskrapad
1tsk        smör

Chokladsås
Koka upp grädde, vatten och vanilj, slå över hackad choklad. Vispa eller mixa tills allt har smält. Servera såsen kall eller varm.