This text will be replaced with a player.

Marie Skogström - Chokladmousse

Chokladmouss, dulche de leche torra maränger & salta jordnötter. 4-5 portioner

Dela

1/2 st     gelantinblad
25 g        vispgrädde
75g g      mjölk
2             äggulor
25 g        strösocker
100 g      mörk choklad 60 %
1,5 dl      lättvispad grädde

1/4st  alt 1krm vaniljstång alt krossat vaniljpulver

1,5 dl     salta jordnötter.
2dl         dulche de leche,
20tal      små maränger

Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
Koka upp grädde, mjölk och den urskrapade vaniljstången. Hacka chokladen.Vispa ihop äggulor och socker.

Slå den heta gräddmjölken försiktigt på äggsmeten, ställ tillbaka på spisen och värm försiktigt på svag värme tills smeten tjocknar (83 °).

Tillsätt gelantinblad, häll över den varma smeten på chokladen. Låt stå 15-20 sekunder innan man börjar röra. Rör eller vispa smeten slätt.

När smeten svalnat, vänd i den vispade grädden och fyll upp i lämpliga formar eller i spritspåse.

Varva chokladmousse i ett glas med maränger, salta jordnötter och kola,  vill man så servera en riktigt god vaniljglass till!