This text will be replaced with a player.

Podcast - ett kommunikationssätt som blir allt populärarare

Nina Jansdotter intervjuar coachen Helene Colak angående varför hon valt att börja podcasta ......

Dela

När jag för ett år sedan var i Stockholm för att certifiera mig i DiSC – Classic satt jag på tåget hem och funderade över vilket fantastiskt redskap detta är och varför det nästan bara är chefer och ledare som företagen väljer ska få ta del av detta. Jag kom att tänka på Ingvar Kamprand (Ikea) som en dag satt i lilla småland och bestämde sig för ”jag ska minsann göra möbler som folk har råd att köpa… hm, vad kan ett bord få kosta.. kanske 150:- japp, det blir bra, men de får sätta ihop det själv” sagt och gjort och vi köper möbler billigt och ju billigare pris desto mer köpte/köper vi och ett behov av snygga hem skapades. Tänk om vi la ner lika mycket pengar på oss själva, vår egen utveckling och framtid?!

Denna tågresa blev startskottet för mig att inte längre välja att arbeta med ledarskapsutveckling på företagen utan att nå ut och arbeta med föräldrar som är de viktigaste ledare vi har. Det är de som utvecklar och leder vår framtid.  De som i framtiden ska ta hand om dig och mig, hela vårt samhälle när vi är gamla!

Min styrka som coach är framförallt mitt genuina intresse för människan och min övertygelse om att allt blir precis som du tänkt dig, då menar jag ditt förhållningssätt till dig själv och dina tankar när yttre omständigheter ibland kan kännas motigt och mödosamt. Som förälder har jag själv gått i fällan många gånger och blivit minst lika självcentrerad som mina tonåringar när jag försökt mig på det som kallas uppfostran.

Läs mer ....